Professionele Massages en Voedingsadvies - TS Voeding en Massage

Te Assenede 

Menopauze en voeding.


Moet ik anders gaan eten tijdens de overgang?
Wanneer je in de menopauze komt  begint er een nieuwe fase in je leven. Sommige vrouwen komen tijdens de overgang aan in gewicht en vinden het lastig af te vallen. Het risico op botontkalking toe. Door in deze fase goed op je voeding te (blijven) letten, is de kans groter dat je langer gezond en fit blijft.

Gezond gewicht na de overgang.
Sommige vrouwen merken dat ze vanaf hun overgang aankomen. Dat heeft te maken met het ouder worden. Als je ouder wordt neemt de hoeveelheid vet toe en de spiermassa neemt af. Vaak gaan mensen minder bewegen als ze ouder worden. Het gevolg hiervan is dat je minder calorieën nodig hebt.
Ook neemt het energieverbruik in rust af te nemen na de overgang: je verbrandt tijdens je slaap minder calorieën. Daarnaast kunnen hormonale veranderingen tijdens de menopauze invloed hebben op je lichaamssamenstelling en de vetverdeling. Vrouwen in de overgang hebben een grotere kans op een toename van vet rond de organen in de buik dan vrouwen die niet in de overgang zijn. Dit merk je aan het groter worden van je middelomtrek. Als je dan blijft eten zoals altijd, kun je aankomen in gewicht.
Wil je op gewicht blijven of juist afvallen tijdens de overgang? Dat kan. Uiteindelijk gaat het erom dat je niet meer eet dan je verbrandt. Als je daarnaast voldoende blijft bewegen, blijf je in balans.


Hoe gaan we te werk. 

We bekijken je huidige voedingspatroon en sporen de triggers op welke bepaalde symptomen kunnen veroorzaken. We stellen een voedingsschema op volgens de richtlijnen aangepast aan je leeftijd en beweeg patroon. We bekijken of je de richtlijnen behaalt van de beweegnorm en stellen deze bij. Bewegen is niet altijd sporten. Het huishouden zoals poetsen en tuinieren horen daar ook bij. Test of je aan de norm voldoet via deze link 
E-mailen
Info