Professionele Massages en Voedingsadvies - TS Voeding en Massage

Te Assenede 

RELAXATIE MASSAGE


De relaxatie massage is  de meest bekende massage. Een ontspannende massage die je lekker ontspant. Ze zorgt voor een licht, opgeladen en energiek gevoel. De ideale manier om na een zware werkdag weer helemaal tot rust te komen.  Je hele lichaam wordt van kop tot teen aangepakt. De massage geeft een gevoel van rust en heeft een  helende werking op lichaam en geest.  De bloedcirculatie en lymfevaten worden geactiveerd en zorgen zo voor het verwijderen van afvalstoffen. Daarom is het ook aan te raden om goed te drinken na de massage. De massage zorgt voor vermindering van vermoeidheid, pijnklachten of stress.Cupping Massage

Bij deze techniek worden plastic cups, met een ventiel erop, op de huid geplaatst en met behulp van een  pomp kunnen de cups vacuüm getrokken worden. Een behandeling met cups kan vrij heftig zijn. Dit komt door de werking van de cup. De cup trekt vacuüm en trekt daarmee niet alleen de huid maar ook het bindweefsel en spierweefsel omhoog.  Zo zorgt een behandeling met cups voor een stimulering van de doorbloeding. Dit kan dan ook resulteren in blauwe plekken. Deze blauwe plekken kunnen een paar dagen aanhouden.  

In de eerste plaats is deze behandeling goed voor de verbetering van de doorbloeding. Zo zorgt de behandeling er ook voor dat het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam makkelijker gaat en helpt de behandeling bij spierknopen. 

Ook kan een cupping massage goed zijn voor hoofdpijnklachten, pijnklachten, verklevingen rondom littekens en andere plekken. Opheffen van blokkades in het lichaam. Afvoer van afvalstoffen en vocht (lymfedrainage). Stimuleert de productie van collageen en elastine. Verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid ( o.a. bij cellulite).

Bij spierklachten kan cupping massage ook van toegevoegde waarde zijn. Het vacuüm van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding op een heel lokale plek flink wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om op die plaats de afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren. Dat zorgt ervoor dat het herstel versneld wordt.


Buik Massage

Stress, spanningen en onverwerkte emoties vinden vaak hun weg naar de buik. Hierdoor kan je last krijgen van buikpijn, opgeblazen gevoel, constipatie of misselijkheid. Een buikmassage pakt de drukpunten in je buik aan waardoor  je terug vlot kan ontspannen.
Een buikmassage zorgt ervoor dat je stress los laat , een betere darm werking , een betere werking van lymfestelsel,...  Het is een aangename en zachte massage die je verlost van verschillende buikklachten en is dan ook goed voor mensen met Prikkelbare Darm.  Er kan ook afgerond worden  met een zachte cupping.Afslank Massage

De afslank massage is een intensieve massage om de bloedcirculatie weer op gang te brengen in de diepere huidlagen. Het lichaam wordt gereinigd van afvalstoffen en opgehoopt vocht. Door de stevige en diepe massagetechniek wordt niet alleen je huid mooier (gladder, strakker en vermindering cellulite) en je omvang minder maar voel je na de massage ook energiek.  Op vrijwel ieder gezond persoon kan de massage toegepast worden.

Foto door Huha Inc. van Unsplash

Het gaat bij deze massage niet om gewichtsverlies maar om verstrakken en verbeteren van je huid. Goed in je vel zitten. 

De behandeling valt niet onder een ontspanningsmassage. Het werkt diep tot in het bindweefsel en heeft daardoor een stevig en pittig karakter.

Daarnaast gebruiken we ook een pakking met detox gel die de afbraak van vetcellen ondersteunt.

De duur van de massage hangt af per lichaamsdeel en verschilt van persoon tot persoon. Daardoor kunnen we er niet echt een precieze tijd op plakken. 


 Cosmetische Massage

Een cosmetische massage is een massage die specifiek gericht is op het verbeteren van conditie van de huid, bindweefsel en spieren. Dit enkel bij gezonde mensen.

Doelen van cosmetische massage
1. Verbetering van de bloedcirculatie: Door de massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat zorgt voor een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huidcellen.
2. Verwijdering van afvalstoffen: De massage helpt bij de afvoer van afvalstoffen en gifstoffen uit de huid, wat bijdraagt aan een gezonde en stralende huid.
3. Spanning en stress verminderen: Een cosmetische massage kan helpen om spanning en stress te verminderen, wat een positief effect heeft op de huid.

Technieken
Een cosmetische massage maakt gebruik van verschillende massagetechnieken zoals:

Effleurage : Lange, glijdende bewegingen die helpen bij het verspreiden van de massageolie of -crème en het ontspannen van de spieren. 

Petrissage: Kneedbewegingen die helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het losmaken van gespannen spieren.

Tapotement : Klop- en tikbewegingen die de huid stimuleren en de doorbloeding bevorderen.

Vibratie: Trillende bewegingen die de huid stimuleren en helpen bij de afvoer van afvalstoffen.

Voordelen
Stralendere huid: Door de verbeterde doorbloeding en verwijdering van afvalstoffen ziet de huid er gezonder en stralender uit.

Verbeterde huidtextuur: Regelmatige cosmetische massages kunnen bijdragen aan een gladdere en gelijkmatigere huidtextuur.

Vermindering van rimpels en fijne lijntjes : Door de stimulatie van de huid kan de productie van collageen en elastine worden bevorderd, wat helpt bij het verminderen van rimpels. 

Ontspanning: Een cosmetische massage biedt ook mentale ontspanning, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van welzijn. 

Desquamatie: De bovenste dode huidcellen worden weggestreken waardoor de vernieuwing vlugger gaat. Dit effect is te vergelijken met een peeling. 

Sederende werking: Verbeterd de doorbloeding. Verbeterd de afvoer van vocht uit de spieren en hiermee ook de afvoer van afvalstoffen.

Als je wordt gemasseerd

Je kunt eventueel er voor een warme douche nemen dat ontspant.

Laat je nooit door iemand masseren die je niet vertrouwd.

Doe al je sieraden af. 

Zet je gsm op stil.

Als je eenmaal ligt adem dan driemaal goed in en uit.

Concentreer je erop dat je lichaam zwaar wordt en goed contact maakt met de ondergrond.

Probeer je te concentreren op de handen van de masseur en geniet van de beweging.

Probeer zo min mogelijk te praten. 

Geef aan als je iets als niet prettig ervaart.

Geef je zo veel mogelijk over aan de massage.

Probeer niet te helpen wanneer een arm of been wordt opgetild, dit doet de ontspanning  teniet. 

Neem na afloop van de massage rust en drink voldoende water.

Het is mogelijk dat de spieren de dag erna stijf aanvoelen.

Bij cupping massage kunnen  er "blauwe plekken" ontstaan. Dit is normaal. 


Er worden geen erotische handelingen verricht, bij aandringen wordt de behandeling gestopt en het volle bedrag van de massage betaald. De klant wordt dan verzocht om de praktijk te verlaten. Politie wordt dan ook verwittigd en er komt een klacht van ongewenst gedrag.  
E-mailen
Info