Professionele Massages en Voedingsadvies - TS Voeding en Massage

Te Assenede 

Gewichtsconsulent

Wat bieden we aan?

Een gewichtsconsulent biedt ondersteuning en begeleiding bij gewichtsverlies en het behouden van een gezond gewicht. Hier zijn de belangrijkste taken en diensten die een gewichtsconsulent doorgaans aanbiedt:


1. Voedingsadvies: Gewichtsconsulenten geven persoonlijk voedingsadvies gebaseerd op de individuele behoeften en doelen van de cliënt. Ze helpen bij het opstellen van een gezond en uitgebalanceerd dieetplan.


2. Bewegingsvoorlichting: Naast voedingsadvies geven gewichtsconsulenten ook adviezen over lichaamsbeweging en hoe dit effectief kan worden geïntegreerd in het dagelijkse leven.


3. Motivatie en Coaching: Een belangrijk onderdeel van de rol van een gewichtsconsulent is het bieden van motivatie en ondersteuning. Dit kan helpen om cliënten gemotiveerd te houden en hun doelen te bereiken.


4. Gezondheidseducatie: Gewichtsconsulenten informeren cliënten over gezonde voedingskeuzes, portiegroottes, het lezen van voedseletiketten, en andere aspecten van een gezonde levensstijl.


5. Monitoring en Evaluatie: Regelmatige afspraken en weegsessies helpen om de voortgang van de cliënt te volgen en het programma indien nodig aan te passen.


6. Preventieve Gezondheidszorg: Gewichtsconsulenten werken vaak preventief door mensen te helpen een gezond gewicht te behouden, wat kan bijdragen aan het voorkomen van chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten.


Een gewichtsconsulent richt zich op het helpen van gezonde individuen zonder medische aandoeningen die verband houden met overgewicht. Bij medische of psychische oorzaken van overgewicht kan een gewichtsconsulent doorverwijzen naar een diëtist of een andere specialist.


Werkwijze

Kennismaking
Als je een afspraak maakt, plannen we eerst een kennismakingsgesprek. Als coach vind ik het belangrijk dat we een “klik” hebben. Jij moet jezelf vrij voelen om open en eerlijk te zijn, zodat het traject  daadwerkelijk effect kan hebben. Verder wil ik ook een goed beeld krijgen van wat  jouw hulpvraag is en wil ik tijdens dit gesprek gaan uitleggen hoe we het traject invulling gaan geven. Als je besluit om verder te gaan vragen we een week lang een voedingsdagboek bij te houden en dit mee te brengen naar  volgende afspraak.

Graag ook even het intake formulier invullen voor de afspraak of we doen het samen.


Algemene vragenlijst
Graag deze invullen voor een nog beter beeld te hebben
Vragen lijst Voeding.pdf (165.87KB)
Algemene vragenlijst
Graag deze invullen voor een nog beter beeld te hebben
Vragen lijst Voeding.pdf (165.87KB)

 

Intake voor hulp voeding
Vul deze in op voorhand of we maken deze samen
Intake formulier Voeding.xlsx (142.55KB)
Intake voor hulp voeding
Vul deze in op voorhand of we maken deze samen
Intake formulier Voeding.xlsx (142.55KB)


Eerste coaching

Na de kennismaking volgt het intakegesprek, dan noteer ik de persoonsgegevens, gezondheids- gegevens en bijzonderheden, zoals motivatie en verwachtingen van het traject.

Daarnaast vraag ik naar de huidige eet- en beweegpatroon en doen we de lichaamsmetingen (gewicht, bmi, vetmassa en buikomvang). Ook vraag ik een week lang een voedingsdagboek bij te houden zodat er een écht persoonlijk advies kan gemaakt worden.
Aan de hand van je voedingsdagboek pas ik je dagen aan naar de voedingsnorm en de nodigen kcal, eiwitten, vetten en koolhydraten.
Er worden dan zoveel mogelijk producten gebruikt die je gewoonlijk eet ( voor zolang ze passen in een gezond voedingspatroon).  


Voorbeeld dagboek
Maak een dagboek en deel zoveel mogelijk informatie voor een goed inzicht te krijgen
Voedingsdagboek.pdf (196.6KB)
Voorbeeld dagboek
Maak een dagboek en deel zoveel mogelijk informatie voor een goed inzicht te krijgen
Voedingsdagboek.pdf (196.6KB)


Vervolg coaching moment.

Tijdens dit gesprek bespreken we het verloop van het traject en kijken we of er aanpassingen nodig zijn. Hier wordt er gekeken naar de vooruitgang door je nog eens te meten en te wegen. Ook kun je al je vragen stellen i.v.m. voeding, etiketten en andere vragen die je hebt.


 
E-mailen
Info