Professionele Massages en Voedingscoach - TS Voeding en Massage

Te Assenede 

Blogs


2024-06-02

Cupping massage

De Voordelen van Droog Cupping

Droog cupping, een oude therapie met wortels in de traditionele Chinese geneeskunde, heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen en de unieke aanpak voor spierontspanning. In deze blog verkennen we de basisprincipes van droog cupping, de voordelen, technieken en wat je kunt verwachten tijdens een sessie.

Wat is Droog Cupping?

Droog cupping houdt in dat er cups op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm helpt de doorbloeding te bevorderen, genezing te stimuleren en spierspanning te verlichten. De cups kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals glas, bamboe en siliconen.

Hoe Werkt Droog Cupping?

Het vacuüm dat door de cups wordt gecreëerd, trekt bloed naar het behandelde gebied, verhoogt de doorbloeding en bevordert genezing. Dit proces kan helpen bij het verminderen van spierpijn, het verbeteren van de circulatie en het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. De therapie stimuleert ook de huid en onderliggende weefsels, wat ontspanning en welzijn kan bevorderen.

Voordelen van Droog Cupping

1. Pijnverlichting: Droog cupping wordt vaak gebruikt om spierpijn te verlichten, vooral in de rug, nek en schouders. De verhoogde bloedtoevoer naar het gebied kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van genezing.

2. Verbeterde Circulatie: Door bloed naar de oppervlakte te trekken, kan cupping de algehele doorbloeding en zuurstofvoorziening van weefsels verbeteren, wat bijdraagt aan snellere herstel en betere functie.

3. Ontspanning en Stressvermindering: Het proces van cupping kan diep ontspannend zijn, helpen bij het verminderen van stress en een gevoel van welzijn bevorderen.

4. Detoxificatie: Het vacuümeffect kan helpen bij het uitdrijven van gifstoffen en onzuiverheden uit het lichaam, waardoor de natuurlijke detoxificatieprocessen van het lichaam worden ondersteund.

5. Huidgezondheid: Cupping kan de huidgezondheid verbeteren door de doorbloeding te verbeteren en celreparatie te bevorderen. Het kan ook het uiterlijk van cellulitis verminderen en de huidtextuur verbeteren.

6. Immuunboost: Regelmatige cupping therapie kan het immuunsysteem versterken door de stroom van lymfevloeistof te bevorderen, wat cruciaal is voor de immuunfunctie.

Wat te Verwachten Tijdens een Cupping Sessie?

Tijdens een cupping sessie lig je meestal neer terwijl de therapeut de cups op je huid aanbrengt. Het proces kan in het begin vreemd aanvoelen, met een trekkend of zuigend gevoel, maar het is over het algemeen niet pijnlijk. Sessies duren meestal tussen de 20 en 30 minuten.

Na de sessie kun je ronde markeringen op je huid zien waar de cups zijn geplaatst. Deze markeringen zijn geen blauwe plekken; ze zijn het resultaat van bloed dat naar de oppervlakte wordt getrokken en verdwijnen binnen een paar dagen tot een week.

Conclusie

Droog cupping is een veelzijdige en effectieve therapie die talrijke gezondheidsvoordelen kan bieden, van pijnverlichting tot verbeterde doorbloeding en ontspanning. Of je nu een atleet bent die de prestaties wil verbeteren, iemand met chronische pijn, of gewoon behoefte hebt aan ontspanning, cupping therapie kan het onderzoeken waard zijn. 

Admin - 11:27:53 @ Massage

 
E-mailen
Info